Cele mai comune echipamente de protecție folosite

Echipamente de protectie a muncii

Anumite echipamente de protecție sunt mai comune decât altele – nu știm sigur de ce. Poate pentru că sunt recomandate mai des, pentru că sunt mai firești în protejare sau pentru că au o „popularitate” mai mare. Noi ne bucurăm că muncitorii de pretutindeni – profesioniști sau amatori – se protejează. Chiar și într-o manieră limitată.

Astăzi discutăm despre ele, de ce sunt vitale și ce alte echipamente de protecție ar trebui să mai adăugați în colecția dumneavoastră – indiferent de activitatea pe care o întreprindeți.

În primul rând, de ce ar trebui să ne pese de acest subiect După cum bine știm deja, domeniul construcțiilor este unul dintre cele mai periculoase din țara noastră. Chiar cel mai periculos, dacă ne încredem în ce ne spune Forbes România, în articolul lor. Însă nu ne bazăm doar pe spusele lor – avem încredere, mai ales, în opinia experților. Unul dintre ei fiind, desigur, Protecția Muncii. Există numeroase articole care discută în detaliu despre riscurile asociate domeniului construcțiilor, cum pot fi prevenite și care este frecvența lor. Pe unul dintre cele mai comprehensive îl puteți găsi aici.

Deci, e clar – domeniul construcțiilor este periculos. Care sunt cele mai comune echipamente de protecție pe care oamenii le dețin? Urmărind vânzările Dalgeco și întrebările primite de la clienți, am concluzionat că există două tipuri de echipamente de protecție care (din fericire) au devenit comune pentru oameni. Acestea sunt: bocanci de protecție și ochelari de protecție.

Perechile de bocanci de protecție nu ne surprind – nu trebuie să lucrezi în construcții ca să realizezi cât de ușor este să te accidentezi. Calci strâmb, te împiedici, scapi ceva peste picioare. O pereche corect aleasă de bocanci de protecție, mai ales în domeniul construcțiilor, poate face diferența dintre o zi productivă și una la pat.

Dacă încă nu te afli pe lista deținătorilor de bocanci de protecție, nu uita să ai în vedere că ei diferă în funcție de caracteristicile de care dispun – caracteristici care sunt legate direct de activitatea în care urmează să te implici.

Al doilea element de pe listă: perechile de ochelari de protecție. La fel ca și bocancii, ochelarii sunt de multe feluri, pentru multiple utilizări: chimice, mecanice, de soare etc.. Este important, și în cazul lor, să investim în cei care se potrivesc perfect pentru activitățile noastre specifice.

Care sunt alte echipamente de protecție pe care trebuie să le luăm în vedere atunci când vrem să ne protejăm în domeniul construcțiilor?

În primul rând, este important să înțelegem ce zone ale corpului sunt afectate în timpul muncii.

Astfel, avem echipamente de protecție pentru: protecția capului, protecția urechilor, protecția ochilor și a feței,protecția respirației, îmbrăcăminte de protecție și avertizare, protecția mâinilor, protecția picioarelor, sisteme de securitate.

Indiferent că ești amator sau profesionist, șansele sunt ca și tu să ai nevoie de majoritatea echipamentelor de protecție din categoriile enumerate mai sus. Pentru mai multe detalii, poți citi întreg articolul despre echipamente, aici.

În concluzie, ce trebuie să avem în vedere? Ne bucurăm să vedem că două dintre echipamentele cele mai importante – bocanci de protecție și ochelari de protecție – au devenit deja comune în viețile muncitorilor de pretutindeni. Cu toate acestea, este important să luăm în vedere toate riscurile asociate meseriei și să ne echipăm corespunzător.