În ce echipamente de protecție să investești când ai un buget limitat

Este dificil să profesezi în domeniul construcțiilor – fie că lucrezi ca și profesionist sau doar ai o pasiune pentru lumea bricolajului, știm cât de complicat este să le bifezi pe toate. Echipamente de protecție, materiale și timp îndeajuns. Acest domeniu este unul în care trebuie să investești constant, din toate punctele de vedere.

Iar când vine vorba despre echipamente de protecție, un lucru este cert – nu este locul în care să fii econom. Întrucât domeniul construcțiilor este cel mai periculos din țara noastră, este extrem de important să ai constant grijă de sănătatea ta, să fii mereu echipat și să te protejezi pe tine și pe cei din jur.

Forbes România, în articolul lor, ne confirmă cele spuse mai sus – domeniul construcțiilor este chiar mai periculos decât a fi pompier, miner sau a lucra ore întregi ca și șofer de tir. Prin urmare, deși bugetul este uneori limitat, este vital să investim cât putem în echipamente de protecție.

Iar dacă revista Forbes nu te-a convins, Protecția Muncii sigur o va face. În articolul lor există o listă comprehensivă de pericole la care putem fi expuși în domeniul construcțiilor. Mai mult, aceștia ne oferă și soluții practice cu privire la feluri în care putem evita tragedii.

Nu uita că de multe ori cele mai bune protecții sunt comunicarea și odihna – și nu costă nimic! Cât despre echipamentele de protecție pe care trebuie să le achiziționezi, fii fără grijă – există două echipamente de protecție pe care le poți achiziționa în primă fază, pentru a avea un minim de protecție. Ai grijă, însă – acestea reprezintă doar minimul necesar, cu siguranță nu ești complet ferit doar cu ele. Cu toate astea, sunt cu siguranța un început excelent.

În primul rând, o pereche de bocanci de protecție. Nu poți fi sigur pe tine și protecția ta, dacă baza pe care te așezi un este asigurată. Alege să achiziționezi o pereche corectă de bocanci de protecție, încă din prima zi. Aceștia te vor proteja de alunecări, scăpatul greutăților sau accidentări în urma călcatului pe obiecte ascuțite.

Al doilea element de pe listă: perechile de ochelari de protecție. La fel ca și bocancii, ochelarii sunt de multe feluri, pentru multiple utilizări: chimice, mecanice, de soare etc.. Este important, și în cazul lor, să investim în cei care se potrivesc perfect pentru activitățile noastre specifice.

Ai grijă, totuși, să cumperi o pereche de bocanci de protecție potriviți pentru nevoile tale. Există multe variante pentru diverse tipuri de activități – achiziționează o pereche versatilă, pe care să o poți folosi un timp îndelungat!

Apoi, al doilea echipament absolut necesar este o pereche de ochelari de protecție. Știm cu toții cât de sensibili sunt ochii și ce ușor este să îi irităm. Cu siguranță, cunoaștem asta din propria experiență.

O pereche de ochelari de protecție te va feri de multiplele particule ce zboară în aer într-o zonă de construcții – rumeguș, praf, substanțe chimice. La fel ca la bocanci, ai grijă să alegi ochelari de protecție potriviți pentru activitățile pe care le întreprinzi. Există modele diferite pentru diverse domenii.

Așadar, iată. Cu doar două echipamente de protecție poți fi mai protejat în timpul lucrului – chiar și atunci când ai un buget limitat. Iar pe măsură ce vei avea posibilitatea, nu uita să achiziționezi echipamente pentru toate formele de protecție necesare pentru tine!