Scurt ghid pentru echipamente de protecție de calitate înaltă

Echipamente de protectie

Echipamentele de protecție reprezintă un subiect esențial de discuție atunci când vine vorba de activități cu risc de accidentare. Acest fapt este și mai evident când discutăm specific despre domeniul construcțiilor – știm cu toții că această industrie creează numeroase victime anual.

Putem găsi o listă detaliată a tipurilor de accidente și a riscurilor lor, în cadrul articolelor oferite de Inspecția Muncii. Unul dintre cele mai comprehensive articole se poate găsi prin accesarea acestui link.

Mai mult, considerând numărul de accidente anuale, riscurile la care sunt expuși muncitorii zi de zi și perioada de recuperare, Forbes România declară domeniul construcțiilor cel mai periculos din țara noastră. Este considerat chiar mai periculos decât munca de pompier, cea de miner sau cea de șofer de tir. Întreg articolul și explicațiile aferente le puteți găsi aici.

Prin urmare, să discutăm concret despre echipamente de protecție. Cum putem face pentru a ne asigura că investim în echipamente de protecție de înaltă calitate – unele pe care nu e nevoie să le înlocuim prea des și în care ne putem pune baza și în cele mai riscante condiții?

Să luăm două exemple concrete, pentru a înțelege raționamentul pe care e nevoie să îl aplicăm pentru a lua cele mai bune decizii: bocanci de protecție și ochelari de protecție. Este evident, în cazul unei perechi de bocanci de protecție, că trebuie să fim foarte atenți la caracteristicile de care dispune. Picioarele sunt adesea cele mai sensibile zone ale corpului, cât și cele mai importante pentru a continua munca pe șantier.

Este evident, în cazul unei perechi de bocanci de protecție, că trebuie să fim foarte atenți la caracteristicile de care dispune. Picioarele sunt adesea cele mai sensibile zone ale corpului, cât și cele mai importante pentru a continua munca pe șantier

Scăpăm greutăți, alunecăm, călcăm strâmb – o pereche corectă de bocanci de protecție ne ajută să evităm accidente serioase. Pentru a ne asigura că alegem bocanci de calitate înaltă, este important să înțelegem pentru ce îi vom folosi

Condițiile meteo, tipul șantierului și activitățile la care vom întreprinde ne solicită caracteristici diferite în materie de bocanci de protecție. Pentru a asigura o investiție inteligentă în echipamente de calitate, este important să comunicăm cu superiorii noștri și să înțelegem care sunt nevoile mediului de lucru.

Apoi, când vine vorba de ochelari de protecție, lucrurile stau foarte similar. Ochii sunt extrem de sensibili și pot fi răniți chiar și de cele mai fine particule. Pentru a alege o pereche de înaltă calitate de ochelari de protecție, este important să înțelegem care este scopul lor – adică, de ce anume ne vor proteja mai exact.

Apoi, în cazul în care vom fi expuși la pericole diverse (de exemplu, rumeguș și substanțe chimice, care necesită două perechi de ochelari de protecție diferite), este ideal să cumpărăm multiple perechi, fiecare pentru scopul creat.